Lærervejledning

Introduktion til Krydsfelt website

Websitet til Krydsfelt indeholder ANTOLOGI, som tegner et litterært landkort med centrale tekster fra skønlitteraturen og sagprosaen fra oldtiden til i dag. Kanonforfatterne er repræsenteret, og norske og svenske tekster er inddraget på originalsprog. De ældre tekster er indskrevet med moderne retskrivning og ordforklaringer. Svært tilgængelige tekster er indlæst. Verdenslitteratur, der har haft særlig indflydelse på dansk litteratur, indgår i dansk oversættelse. I antologien er de sidste fire årtier rigt repræsenteret med både klassiske og nyere genrer.

GRAMMATIK indeholder et forløb, som kan bruges som et selvstændigt undervisningsforløb eller til at hente viden i, når grammatiske aspekter indgår i andre sammenhænge. GRAMMATIKVÆRKSTEDET giver mulighed for at træne og repetere de grammatiske emner, som gennemgås i forløbet. Emnerne præsenteres med speak og eksempler med tilknyttede øvelser.

Der er fra websitet adgang til ARTLINE/ARTLAB, der lader kunsthistorien være nøglen til en nuanceret forståelse af litteraturhistoriens perioder, og som er forsynet med en lang række forfatterportrætter, citater, kunstværker og opgaver til hele litteraturhistorien. 

Som et supplement til det litterære arbejde kan man også finde oplæsning af litterære tekster i ARKIVET. Her finder man bl.a. også dokumentarfilm, reklamefilm, sange og musikvideoer, som eleverne skal bruge i forbindelse med både sprog- og mediearbejdet. 

Websitet rummer også læringsspillet DEBATTEN, som er et pædagogisk værktøj udviklet til at træne deltagerne i praktisk argumentation og kommunikation.